Welcome to our class blog!

We are a class of year 7 and 8 students who attend a semi-rural school on the outskirts of Tauranga in NZ. We are excited to share our experiences and learning at Tauriko School. Check back regularly to see what we have been up to. We have a load of fun in our class and would love to share it with you!

Monday, 24 September 2012

A Challenge for our Mathematicians...

Can you work out how many more page views we will need to match our literacy blog? Show how you worked it out. Once you have worked it out predict how many days it will be until we catch up. Then check a calendar and work out what date you think it will be. There will a prize for the first person to correctly predict the date the number of page views matches. You can try more than once but only one prediction per day please. Good luck!

5 comments:

  1. Our Literacy learning blog has 2,508 views.

    Our class blog has 2,413 views.

    I think 1 week will do it on the 30th of october.

    2,413+95=2,508

    Because 2,508-2,413=95 so 2,508+2,413=4,921





    ReplyDelete
    Replies
    1. Your brain has been working hard Jessica. Well done. So you worked out we have 95 to go. Keep watching to see how many views we get in a day. You might want to have another try if it starts getting close. At the moment you are the only one able to win the drink bottle. Good luck!

      Delete
  2. I think we will catch up in 10 days on the 33 of october

    ReplyDelete
    Replies
    1. You might need to check that date you have there, Devon. How many more views do we need?

      Delete
  3. Right now both blogs have 2521 page views. The winner of the drink bottle is....Jessica! Well done Jessica. You worked out the difference well and won the drink bottle even though you were a whole month out with your guess simply because you were organised enough to come onto the blog and have a go. Devon can have a prize too for having a go.

    ReplyDelete